Artriskèl

Wageningen

Summer school beeldhouwen

overige projecten

keramiek

Tijdens mijn jeugd heb ik vaak figuren in klei geboetseerd. Veelal waren dit fantasiefiguren of dinosauriërs. Mijn ideaal leek het om eens zelf te gaan pottenbakken. Deze wens kwam in vervulling toen ik voor mijn militaire dienstplicht in 1978 op de Generaal Winkelman kazerne in Nunspeet terecht kwam. Bij de welzijnszorg van de kazerne had ik de beschikking over een volledige keramiekwerkplaats. In de periode 1978-1979 heb ik heel veel keramiek kunnen draaien en glazuren. In de periode 1980-1981 heb ik naast mijn werk een avondcursus draaitechniek gevolgd bij Norman Trapman in Den Haag waar ik mijn techniek nog verder heb leren ontwikkelen. In 1981 ben ik vanwege mijn werk verhuisd naar Ede. In Ede heb ik 's avonds diverse cursussen keramiek en vormgeving bij het toenmalige Krek gevolgd. In 1985 ben ik verhuisd naar Wageningen. In 1986 heb ik in Ede keramieklessen gegeven bij de welzijnszorg op de Johan Willem Frisokazerne. Vanaf 1986 t/m 1994 heb ik diverse cursussen model boetseren en vormgeving gevolgd bij 't Venster, o.a. bij Gerry van der Velden.

voorbeeld Keramiek Roots voorbeeld Keramiek Vlieg voorbeeld Keramiek Groot Major voorbeeld Keramiek Waterdraak


libellen project

Het libellen project is door Theo Fokke zelf ontwikkeld en bedacht. Dit project is opgezet om kinderen en volwassenen op een eenvoudige manier creatief bezig te laten zijn. Het ontwerp heeft inmiddels verschillende stadia ondergaan. De laatste aanpassingen zijn gemaakt voor de themaweek "City of insects" in Wageningen die werd gehouden van 18 - 24 september 2006. Er is nu een handleiding beschikbaar waarbij kinderen vanaf 6 jaar zelf op eenvoudige wijze hun eigen libel in elkaar kunnen knutselen. Naast de handleiding zijn er kant-en-klaar libellen in verschillende uitvoeringen via de Artriskel site te bestellen.

voorbeeld Libel voorbeeld Libel Handleiding voorbeeld Libel Libel Tiffany Look 7 voorbeeld Libel Blue 1

maak zelf een libel

Met de handleiding die ik samengesteld heb is het zeer eenvoudig om een prachtige libel te maken. Het enige wat u nodig heeft is ijzerdraad, een kroonsteentje en kralen of een kurk en cocktail of sateprikkers. Bij de handleiding zitten 3 paar transparante vleugels bijgevoegd die nog uitgeknipt moeten worden de spanwijdte van de vleugels is 25cm. Het ontwerp is van mijzelf, ik heb op de school van mijn dochtertje dit project als hulpouder met veel succes uitgevoerd. Ook bij de week city of insects in Wageningen was er erg veel belangstelling voor mijn handleiding. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelf vrij gemakkelijk de libel in elkaar zetten. De handleiding heeft 2 uitgebreide voorbeelden die voor kinderen erg leuk zijn om zelf in elkaar te knutselen. Ook voor de wat oudere knutselaar heb ik enkele tips en voorbeelden opgenomen. Kortom een leuke bezigheid voor wie van knutselen houdt en iets origineels creatiefs wilt maken.

De handleiding inclusief 3 sets voor libellenvleugels kost € 3,-- inclusief verzendkosten. Extra vleugeltransparant(voor 3 libellen) kost € 1,50 inclusief verzendkosten. Kralen ijzerdraad en overige onderdelen zijn niet inbegrepen.


salagen man

Voor de firma Chiron is het project "De Salagen man" uitgevoerd, hierbij is een drie dimensionaal figuur gemaakt vanaf een afbeelding uit een bedrijfsbrochure. Het thema van de promotiecampagne was gericht op een medicijn (Salagen) dat speekselaanmaak positief beinvloedt bij patienten die bestraald zijn geweest. Het beeld was voorzien van een waterpompje waarbij water uit de plant (die als basis diende voor het geneesmiddel) water stroomde, in een sterk uitvergrote mond. De Salagen man heeft op verschillende beurzen gestaan en was een echte aandachtstrekker.

voorbeeld Salagen Man voorbeeld advertentie Salagen Man voorbeeld Salagen Man 3 voorbeeld Salagen Man 4


Grachtenrunner

Beeld met gemengde techniek, hoogte: 1,50m.

voorbeeld Grachtenrunner 1 voorbeeld Grachtenrunner 2 voorbeeld Grachtenrunner 3 voorbeeld Grachtenrunner 4

Al het gebruikte materiaal is afvalmateriaal zoals fietsbanden, paardenhaar, betonijzer, knikkers, bouwafval en een biels. Het geheel is afgewerkt met arcrylic-one en diverse soorten verf.

Dit recycleproject is een vervolg op het libellenproject waarbij ook afvalmateriaal werd gebruikt. De titel is ontleend aan de Roadrunner, maar dan aangepast aan de lokale situatie. Aangezien onze tuin uitkomt op de stadsgracht van Wageningen is het nu een grachtenrunner geworden.